1. დაიწყეთ სუფთა სამზარეულოთი
სანამ სადილის მომზადებას დაიწყებდეთ სამზარეულო კარგად დაალაგეთ, ირგვლივ ყველაფერი სუფთა უნდა იყოს.
2. სანამ მომზადებას დაიწყებთ, შეადგინეთ გეგმა
კარგად გათვალეთ, როდის რა და რამდენჯერ უნდა გააკეთოთ და ისე შეადგინეთ სამოქმედო გეგმა, რომ ერთი და იგივე საქმის გაკეთება ორჯერ არ მოგიწიოთ.
3. შეარჩიეთ სათანადო ინსტრუმენტები
ასეთი რამ ყველას მოსვლია - დაიწყეთ კეთება და თასი აღმოჩნდა ძალიან პატარა ან პირიქით, დიდი, დანა - გაულესავი ან მოუხერხებელი, ეს ყველაფერი თავიდან რომ აიცილოთ და დრო და ენერგია ტუილად არ დახარჯოთ, აუცილებლად კარგად განსაზღვრეთ,
რა გჭირდებათ და რა ზომის.
4. შეარჩიეთ მოსახერხებელი შესანახი სისტემები
ეაცდეთ პროდუქტი ისეთ კონტეინერებში დაახარისხოთ, რომ შემდეგ მათი მოხმარება ადვილი იყოს.
5. პროდუქტი ერთმანეთში ნიჟარის თავზე აურიეთ
თუ ხვდებით, რომ რამდნიმე პროდუქტი ერთმანეთს უნდა შეუროთ და შესაძლოა დაგეფანტოთ, უმჯობესია ეს პროცედურა ნიჟარის ზემოთ გააკეთოთ, ასე თავიდან აიცილებთ ზედმეტ საქმეს.
6. გამოიყენეთ დიდი ზომის თეფში
სადილის მომზადების დროს გაზქურა და სამუშაო ზედაპირი ზედმეტად რომ არ დაგესვაროთ, კოვზების და სხვა ატრიბუტების დასადებად დიდი ზომის თეფში გამოიყენეთ.
7. დაუმეგობრდით ფოლგას
ნუ დაინანებთ ცხობის და წვის დროს ქაღალდისა და ფოლგის გამოყენებას, ასე თავიდან აიცილებთ დასუფთავების არცთუ მარტივ პროცესს.
8. სასწრაფოდ მოიშორეთ პროდუქტის ნარჩენები
კეთების დროს სასწრაფოდ თავიდან მოიშორეთ პროდუქტის ნარჩენები.
9. დაასუფთავეთ მაშინვე
კეთების დროს ხშირია შემთხვევები, როდესაც რამე გვექცევა ან გვეყრება. ნუ გადადებთ მოწმენდის და მოგვის პროცესს, მაშინვე დაასუფთავეთ დანაგვიანებული თუ დასვრილი ადგილი.
10. გამოიყენეთ შესვენებები
სანამ ხორცი იხარშება ან ღუმელში რამე ცხვება, გამოიყენეთ ეს დრო დანარჩენი, უკვე გამოყენებული ნივთების გასარეცხად და დასაბინავებლად.
სანამ სადილის მომზადებას დაიწყებდეთ სამზარეულო კარგად დაალაგეთ, ირგვლივ ყველაფერი სუფთა უნდა იყოს.
2. სანამ მომზადებას დაიწყებთ, შეადგინეთ გეგმა
კარგად გათვალეთ, როდის რა და რამდენჯერ უნდა გააკეთოთ და ისე შეადგინეთ სამოქმედო გეგმა, რომ ერთი და იგივე საქმის გაკეთება ორჯერ არ მოგიწიოთ.
3. შეარჩიეთ სათანადო ინსტრუმენტები
ასეთი რამ ყველას მოსვლია - დაიწყეთ კეთება და თასი აღმოჩნდა ძალიან პატარა ან პირიქით, დიდი, დანა - გაულესავი ან მოუხერხებელი, ეს ყველაფერი თავიდან რომ აიცილოთ და დრო და ენერგია ტუილად არ დახარჯოთ, აუცილებლად კარგად განსაზღვრეთ,
4. შეარჩიეთ მოსახერხებელი შესანახი სისტემები
ეაცდეთ პროდუქტი ისეთ კონტეინერებში დაახარისხოთ, რომ შემდეგ მათი მოხმარება ადვილი იყოს.
5. პროდუქტი ერთმანეთში ნიჟარის თავზე აურიეთ
თუ ხვდებით, რომ რამდნიმე პროდუქტი ერთმანეთს უნდა შეუროთ და შესაძლოა დაგეფანტოთ, უმჯობესია ეს პროცედურა ნიჟარის ზემოთ გააკეთოთ, ასე თავიდან აიცილებთ ზედმეტ საქმეს.
6. გამოიყენეთ დიდი ზომის თეფში
სადილის მომზადების დროს გაზქურა და სამუშაო ზედაპირი ზედმეტად რომ არ დაგესვაროთ, კოვზების და სხვა ატრიბუტების დასადებად დიდი ზომის თეფში გამოიყენეთ.
7. დაუმეგობრდით ფოლგას
ნუ დაინანებთ ცხობის და წვის დროს ქაღალდისა და ფოლგის გამოყენებას, ასე თავიდან აიცილებთ დასუფთავების არცთუ მარტივ პროცესს.
8. სასწრაფოდ მოიშორეთ პროდუქტის ნარჩენები
კეთების დროს სასწრაფოდ თავიდან მოიშორეთ პროდუქტის ნარჩენები.
9. დაასუფთავეთ მაშინვე
კეთების დროს ხშირია შემთხვევები, როდესაც რამე გვექცევა ან გვეყრება. ნუ გადადებთ მოწმენდის და მოგვის პროცესს, მაშინვე დაასუფთავეთ დანაგვიანებული თუ დასვრილი ადგილი.
10. გამოიყენეთ შესვენებები
სანამ ხორცი იხარშება ან ღუმელში რამე ცხვება, გამოიყენეთ ეს დრო დანარჩენი, უკვე გამოყენებული ნივთების გასარეცხად და დასაბინავებლად.