ტაფის ხშირი მოხმარეაბ, რა თქმა უნდა, იწვევს მის შელახვას. ცხიმი და ნამწვი ტავისას შვრება და დროტა განმავლობაში ჩვენი ყოველდღიური მოხმარების ნივთი იერს კარგავს. როგორ შეიძლება მოვაგვაროთ ეს პრობლემა? ბევრ დიასახლისს გონია, რომ ასეთ ტაფას ვერაფერს უშველის და თავიდან იშორებს, თუმცა, ნუ აჩქარდებით, აბა, სცადეთ ჩვენს მიერ შემოთავაზებული მეთოდი და ნახავთ, რომ ტაფის გადაგდებას გადაიფიქრებთ.
თქვენ დაგჭირდებათ მდოგვის ფხვნილი, სილიკატის წებო, წყალი და ორი ჭურჭელი. პროცესი რამდენიმე საათს საჭიროებს.
თავიდან ვიღებთ ნახევარ ფიალა მდოგვის ფხვნილს, ნახევარ ჭიქა სოდას და სულ ცოტა
ამ დიდ ჭურჭელს ვდგამთ ქურაზე და მიგვყავს ადუღებამდე. ვხარშავთ ტაფას 30-45 წუთი. პროცესი ცოტა ხანგრძლივია, თუმცა სოდა და მდოგვის ფხვნილი მხოლოდ მდუღარე წყალში იწყებს ეფექტურ მოქმედებას.
ხარშვის შედეგ ვიღებთ ტაფას და ალუმინის სახეხის საშუალებით ვხეხავთ კარგად.