კულინარიული წესები, რომლებიც ბავშვებს აუცილებლად უნდა ვასწავლოთ

ნებისმიერი მშობლის მთავარი ამოცანაა გაზარდოს შვილი, მოამზადოს იგი დამოუკიდებლად ცხოვრებისთვის, პერიოდისთვის, როდესაც მას თავად მოუწევს გადაწყვეტილებების მიღება და ამა თუ იმ საქმის კეთებაც.
ყველაფრის დაწყება კი მცირედიღთ შეიძლება, მაგალითად ელემენტარული საჭმლის მომზადებით.

1. სპაგეტის მომზადება


დაგვეთანხმებით, რომ ეს ყველა ადამიანმა უნდა იცოდეს და რაც უფრო ადრეულ ასაკში ას წავლით მოზარდს ამას მით უკეთესი.

2. ბაქტერიებისგან დაცვა




ბავშვს თავიდანვე აუხსენით, რომ სამზარეულოში ტრიალის დროს აუცილებელია გარკვეული წესების დაცვა სისუფთავესთან დაკავშირებით, მაგალითად, ბავშვმა თავიდანვე უნდა იცოდეს, რომ ხილი და ხორცი სხვადასხვა დაფაზე უნდა
დაიჭრას. იმისათვის, რომ ბავშვს დაფების არჩევა არ გაუჭირდეს, თავიდან გირჩევთ დაფებს უბრალოდ მარკერები დააკრათ.

3. კვერცხის მომზადება



კვერცხი ძალიან სასარგებლო პროდუქტია, რომელიც ყველა ბავშვს უყვარს შემწვარ თუ მოხარშულ მდგომარეობაში და რომელიც თითქმის ყველა ბავშვის შეუცვლელი საუზმეა, ამიტომ გირჩევთ, ბავშვს აუცილებლად ასწავლოთ ამ პროდუქტისმ მომზადება, მით უმეტეს, რომ ეს ძალიან მარტივია.

4. პროდუქტის დაჭრა



სადილის მომზადების დროს დაიხმარეთ ბავშის და დააჭრევინეთ ესა თუ ის ბოსტნეული, ეს მას მომავალში აუცილებლად დასჭირდება.
და სულაც არ არის აუცილებელი ამის გაკეთება ყველაზე ბლაგვი დანით დაიწყოთ, თავიდანვე მიაჩვიეთ ბავშვი, რომ დანა მჭრელია და მასთან ურთიერთობის დროს აუცილებლად სიფრთხილეა საჭირო.

კომენტარის დამატება