სამზარეულოს გარნიტურის შეძენისას ჯობია ისეთ მოდელებზე გააკეთოთ აქცენტი, რომლებსაც ქვედა სათავსოში 3 მოძრავი უჯრა მაინც ექნება. სათავსოების განი 90 სმ-ს არ უნდა აჭარბებდეს, რათა ზედმეტად არ გადაიტვირთოს. უჯრებიც ჯობია ზონებად იყოს დაყოფილი, რომ არეულობა არ წარმოიქმნას.
გარნიტურის ზედა სათავსოებს რაც შეეხება, ერთნაირად მოხერხებულია, როგორც ჩვეულებრივ გამოსაღები კარადები, ასევე ზევით ასახდელი კარები. ყველაფერი სტილზეა დამოკიდებული - კლასიკურს ტრადიციული 30-60 სმ სიგანის კარები უხდება, თანამედროვეს კი - განიერი, მაღლა ასაწევი ფასადი.
დიდი მნიშვნელობა აქვს მასალასაც. თანამედროვე დიზაინერები გვირჩევენ, რომ ყველაზე პრაქტიკული მასალა მინაა. ის შეიძლება ფერადიც იყოს და გამჭვირვალეც, მასზე შეიძლება სხვადასხვა ნახატიც დაიტანოთ.
რაც შეეხება სასადილო მაგიდას, 4-კაციანის იდეალური ზომა 120-140 სანტიმეტრია.
თუ სამზარეულო სხვა ოთახთან არის გაერთიანებული და რამდენიმე ფუნქცია აქვს, მაშინ დამატებითი ავეჯიც დაგჭირდებათ. ყველაზე ეფექტური ამ შემთხვევაში ავეჯი-ტრანსფორმერი იქნება. მაგალითად, საწოლი დღისით კარადაშია დამალული, მაგიდა კი საჭიროების დროს იწევა გარნიტურიდან.