ღვინის მოხმარებისას შეცდომების დაშვება ჩვეულებრივი ამბავია. შეცდომებს იმ ქვეყნებშიც უშვებენ, სადაც მეღვინეობა განსაკუთრებულად მაღალ დონეზეა განვითარებული. შეცდომების აღმოფხვრა ყოველთვისაა შესაძლებელი და ღვინის უკეთ შემეცნება არასოდეს არის გვიან. გთავაზობთ ღვინოსთან დაკავშირებული რამდენიმე მნიშვნელოვანი შეცდომის აღწერას.
1. როდესაც ღვინის ბოთლს გავხსნით და ჭიქებში ჩამოვასხამთ, პირველ ყოვლისა უნდა ვიცოდეთ, რომ სასმელს დალევამდე დაახლოებით 10 წუთი უნდა ვაცალოთ, რადგან ჰაერთან შეხების დროს ორთქლდება ღვინოში დარჩენილი ზედმეტი გოგირდი და სასმელის სრულყოფილ გემოს მხოლოდ ე.წ. აერაციის შემდეგ ვიგებთ. ამიტომ, სპეციალისტები თითქმის ყველა ტიპის ღვინის მოხმარებისას ბოთლის
2. შეცდომაა ღვინით ჭიქის ბოლომდე გავსება. განსაკუთრებით წითელი ღვინის დალევის დროს გაგრძელება