ხის ჭურჭლის სიცოცხლის საშუალო ხანგრძლივობა 5 წელია. ბევრმა დიასახლისმა კი უბრალოდ არ იცის, როგორ მოუაროს მას სწორად. არასათანადო მოვლის გამო ხე სწრაფად ხდება გამოუსადეგარი: უჩნდება ბზარები, უხეშდება და ეცვლებს ფერი, თუმცა, ყველაზე ცუდი ის არის, რომ რეცხვის შემდეგ საკვების ნარჩენები ზედაპირზე რჩება. ალბათ გეცნობათ მსგავსი სიტუაცია, მაგრამ ნუ იჩქარებთ თქვენი ხის ნივთების გადაყრას, რადგან ნამდვილად არსებობს ეფექტური გზები მათი სისუფთავისა და გამძლეობის უზრუნველსაყოფად.
მაგალითად, ახლახან სოციალურ ქსელში გამოჩნდა ტენდენცია, რომლის დროსაც ადამიანები ამოწმებენ ახალ ლაიფ ჰაკს, რომელიც გვპირდება ხის ჭურჭლის
ადუღება ნამდვილად ეხმარება ხეს ღრმად ჩამჯდარი ჭუჭყის, ცხიმისა და სუნისგან გაწმნდაში. ეს განსაკუთრებით სასარგებლოა, თუ ხშირად იყენებთ ამ ნივთებს ხორცის ან ცხარე სოუსების მოსამზადებლად. მაგრამ ცხელ წყალს შეუძლია შეარბილოს ხის სტრუქტურა და აქ ტექნოლოგები გვაფრთხილებენ: ხის საგნების ხშირი ადუღება იწვევს მათი ბოჭკოების დაზიანებას, რაც ამცირებს ნივთის სიცოცხლისუნარიანობას.
გარდა ამისა, მაღალ ტემპერატურაზე ხე შეიძლება დეფორმირდეს და დაკარგოს ფორმა. ასე რომ, ამ მეთოდს შეგიძლიათ მიმართოთ მხოლოდ თვეში ერთხელ. ხის ჭურჭლის ყოველდღიური მოვლისთვის საკმარისია თბილი წყალი და რბილი საპონი. საპნით გარეცხვა ხელს შეუწყობს ხის ტექსტურის თავდაპირველ ფორმაში შენარჩუნებას, უმჯობესია მოერიდოთ ჭურჭლის სარეცხი მანქანების გამოყენებას: ეს ძალიან ცუდია ხისთვის მაღალი ტემპერატურისა და წყლის წნევის გამო, თუ მოწყობილობა იწყებს სუნის შეწოვას, მაგალითად, ხახვის ან ნივრის, სცადეთ ლიმონის წვენი და მარილის გამოყენება. ეს მეთოდი ნაზად გაასუფთავებს და განაახლებს თქვენს სამზარეულოს ჭურჭელს დაუზიანებლად.
და იმისთვის, რომ ნივთმა პირვანდელი გარეგნობა უფრო დიდხანს შეინარჩუნონ, პერიოდულად უნდა დაამუშავოთ ისინი სპეციალური მინერალური ზეთით. ის ქმნის დამცავ ფენას, რომელიც ხელს უშლის ხის გამოშრობას და შედეგად ინარჩუნებს მის ბუნებრივ ტექსტურას და ფერს.