ზოგჯერ ძნელია ყველაფრის გაკონტროლება. ყველა დიასახლისისთვის ნაცნობი სიტუაციაა, როგორც კი ქვაბს გაზქურაზე დადებს და ერთი წუთით ყურადღებას აშორებს, სამზარეულოდან უკვე ნაცნობი ს ხმები ისმის: კერძი ადუღდა და საჭმელი ქვაბიდან გადმოვიდა.
უჩვეულო მეთოდის წყალობით, თქვენი სამზარეულო აღარ იქნება კატასტროფის ზონა, საიდუმლო კი ჩვეულებრივ მცენარეულ ზეთშია.

"უბრალოდ აიღეთ ცოტა ზეთი, წაისვით ფუნჯზე და გადაუსვით ქვაბის ზედა კიდეს, როდესაც ამზადებთ მაკარონს ან რაიმე მსგავსს და ნახავთ, რომ წყალი ზეთშემოვლებული ხაზს მიღმა არ გადმოიღვრება.
ეს ხრიკი ასევე ხელს უშლის რძის და თუნდაც ფაფის გადმოსვლას