მწვანე ხახვი მთელი წლის განმავლობაში? რატომაც არა, ეს ხომ შესანიშნავი ბოსტნეულია, რომელიც როგორც კერძებში, სალათებში გვჭირდება ხოლმე, ისე ძალიან კარგი მისაყოლებელიც გახლავთ.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_2.jpg)
როგორ მოვიყვანოთ მწვანე ხახვი
თქვენ დაგჭირდებათ:
სამუშაოს მსვლელობა
1. ხის ბურბუშელას დააასხით მდუღარე წყალი და დააცადეთ გაციება. გადაასხით წყალი. ბურბუშელა უნდა იყოს ნამიანი და არა დამბალი, ხელის დაჭერის დროს წყალი არ უნდა მოჟონავდეს.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_4.jpg)
2. აიღეთ პოლიეთილენის პაკეტი, ძირში სამი მუჭა ბურბუშელა დაყარეთ და ხელით ჩატკეპნეთ.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_5.jpg)
3. ხახვის თითოეულ ბოლქვს წააჭერით თავი.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_6.jpg)
4. ბოლქვები
მჭიდროდ ცაალაგეთ პაკეტში.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_7.jpg)
5. ახლა კი ერთი პატარა ხრიკი: ცოტა ჩაბერეთ პაკეტში, თითქოს მის გაბერვას აპირებდეთ და მოუკარით პირი. დატოვეთ პაკეტი ასე და ნუ შეეხებით, სანამ მწვანე ფოთლებს არ დაინახავთ, ის საკმაოდ უნდა გაიზარდოს.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_8.jpg)
6. არსებობს კიდევ ერთი მეთოდი, რომელშიც ხის ბურბუშელის ნაცვლად ტუალეტის ქაღალდი დაგჭირდებათ. დაასველეთ ქარალდი, ისე, რომ ერთგვარი ფაფისებური მასა მიიღოთ და გააგრძელეთ დანარჩენი მანიპულაციები.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_9.jpg)
7. შედეგად ძალიან მოკლე დროში თქვენ გექნებათ ძალიან გემრიელი მწვანე ხახვი.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_2.jpg)
როგორ მოვიყვანოთ მწვანე ხახვი
თქვენ დაგჭირდებათ:
- პოლიეთილენის პაკეტები
- პატარა ბოლქვები
- ხის ბურბუშელა
- ტუალეტის ქაღალდი
სამუშაოს მსვლელობა
1. ხის ბურბუშელას დააასხით მდუღარე წყალი და დააცადეთ გაციება. გადაასხით წყალი. ბურბუშელა უნდა იყოს ნამიანი და არა დამბალი, ხელის დაჭერის დროს წყალი არ უნდა მოჟონავდეს.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_4.jpg)
2. აიღეთ პოლიეთილენის პაკეტი, ძირში სამი მუჭა ბურბუშელა დაყარეთ და ხელით ჩატკეპნეთ.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_5.jpg)
3. ხახვის თითოეულ ბოლქვს წააჭერით თავი.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_6.jpg)
4. ბოლქვები
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_7.jpg)
5. ახლა კი ერთი პატარა ხრიკი: ცოტა ჩაბერეთ პაკეტში, თითქოს მის გაბერვას აპირებდეთ და მოუკარით პირი. დატოვეთ პაკეტი ასე და ნუ შეეხებით, სანამ მწვანე ფოთლებს არ დაინახავთ, ის საკმაოდ უნდა გაიზარდოს.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_8.jpg)
6. არსებობს კიდევ ერთი მეთოდი, რომელშიც ხის ბურბუშელის ნაცვლად ტუალეტის ქაღალდი დაგჭირდებათ. დაასველეთ ქარალდი, ისე, რომ ერთგვარი ფაფისებური მასა მიიღოთ და გააგრძელეთ დანარჩენი მანიპულაციები.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_9.jpg)
7. შედეგად ძალიან მოკლე დროში თქვენ გექნებათ ძალიან გემრიელი მწვანე ხახვი.
![](/images/articles/dato_mosiashvili/dato_articles/shin_13/xaxvi/xaxvi_10.jpg)