"ფარაონი" ქეთი ადეიშვილისგან - ნამცხვარი, რომელსაც დიდი მოწონება ხვდა წილად

ქეთი ადეიშვილის მიერ შეთავაზებულ რეცეპტს "დედების სამზარეულოში" დიდი მოწონება ხვდა წილად - 500-ზე მეტი გაზიარებითურთ. გთავაზობთ ქეთის გამოცდილ რეცეპტს:

ბისკვიტი
8 კვერცხის გული და 1,5 ჭიქა შაქარი ავთქვიფოთ, დავუმატოთ მწიკვი მარილი, 1 ჭიქა მაწონი, 200 გ გამდნარი კარაქი, 1 ჩ.კ. სოდა 1 ს.კ. ძმრით, ვანილი და 2,5 ჭიქა ფქვილი. ცომი 35 სმ დიამეტრის ქაღალდაჩაფენილ ფორმაში ორ ნაწილად გამოვაცხოთ საშუალო ტემპერატურაზე.

ბეზე
8 კვერცხის ცილის, მწიკვი მარილისა და 16 ს.კ. შაქრისაგან ბეზეს მასა მოვამზადოთ, დავუმატოთ ვანილი და 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში,
ქაღალდჩაფენილი ფორმით გამოვაცხოთ. ზოგიერთი ღუმლის შემთვევაში შესაძლოა უფრო დაბალი ტემპერატურა დასჭირდეს _ 100-120 გრადუსი. გამოცხობას დაახლოებით 1,5-2 საათი სჭირდება.

კრემი
200 გ კარაქი კარგად ავთქვიფოთ და თანდათან შევათქვიფოთ 1 ქილა შესქელებული რძე, დავუმატოთ 1 ს.კ. ყავა და ვანილი.

აწყობა
ერთ ბისკვიტს წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ დაფქული თხილი და დავადოთ ბეზეს ფენა. ასევე მოვამზადოთ მომდევნო ბისკვიტის ფენაც. ზემოდან მოვაყაროთ დაფქული თხილი. შეიძლება გავუკეთოთ სოკოლადის მინანქარი.

კომენტარის დამატება

მსგავსი სიახლეები