უჟანგავი ფოლადის ქვაბები ნამდვილად ძალიან კარგ საჩუქრად ითვლება და ნებისმიერ დიასახლისს გაუხარებს გულს. ეს ჭურჭელი გამოირჩევა გამძლეობით, პრაქტიკულობთ და ვიზუალით. ამიტომაც არის, რომ მას ყოველთვის ყავს უამრავი მომხმარებელი.
თუმცა გარკვეული პერიოდის შემდეგ აღნიშნული ქვაბები შავდება, კარგავს სიპრიალეს და უჩნდება ნაკაწრები. ამიტომ ამჯერად შევეცდებით ვისაუბროთ იმაზე, თუ როგორ უნდა გარეცხოთ უჟანგავი ქვაბები ისე, რომ მან ძველებური იერ-სახე შეინარჩუნოს.
თუ უჟანგავი ფოლადისგან დამზადებული მიმწვარი ქვაბი გაქვთ გასაწმენდი შეგიძლიათ გამოიყენოთ სპეციალური საწმენდი ფოლადის ქვაბებისთვის, ასევე ძალიან ეფექტურია გაზქურის საწმენდი საშუალებაც.
გააცხელოეთ ქვაბში წყალი,
ქიმიური საშუალებების გარდა შეგიძლიათ გამოიყენოთ შედარებით მსუბუქი საშუალებები. მოათავსეთ უჟანგავი ქვაბი დიდ თასში, დაასხით 5 ლიტრი წყალი, დააყარეთ ნახევარი ყუთი სოდა და დაუმატეთ 100 მლ საკანცელარიო წებო. დადგით ქურაზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. გააჩერეთ 15-20 წუთი. ჭუჭყი გაქრება, ქვაბი კი საგულდაგულოდ გაავლეთ გამდინარე წყალში.
ქვაბის გაწმენდა უფრო მარტივად ისევ სოდით არის შესაძლებელი. რამდენიმე კოვზ სოდას დაუმატეთ პერეკისი, იმდენი, რომ მიიღოთ პასტისებური მასა. დაადეთ ეს პასტა ჭუჭყიან ადგილს, გააჩერეტ ცოტა ხანი და რბილი ღრუბელით გარეცხეთ. არანაირი ნაკაწრი და ლაქა.
საერთოდ სოდა სამზარეულოში შეუცვლელი პროდუქტია. არ გირჩევთ უჟანგავი ქვაბების ჭურჭლის სარეცხ მანქანში გარეცხვას. ჯობს ეს ხელით გ
გააკეთოთ თბილ წყალში და შემდეგ კარგად გაამშრალოთ.
არავითარ შემთხვევაში არ შეიძლება აღნიშნული ქვაბების აგრეესიული საწმენდი საშუალებებით რეცხვა.
კომენტარები