ელექტროჩაიდნის შიდა მხარე დროთა განმავლობაში თეთრი ნადებით იფარება, რომელიც არც ისე ადვილი მოსაშორებელია. ბუნებრივია, აგრესიული ქიმიური საშუალებების გამოყენება არავის გვინდა ყოველდღიურ წყლის ჭურჭელში. საინტერესოა, როგორ ართმევენ ამ ამოცანას თავს გამოცდილი დიასახლისები. ამის შესახებ ისინი სოციალურ ქსელში წერენ.
* ყოველი ადუღების შემდეგ თუ მოუსმევთ სუფთა ღრუბელს ძირსა და გვერდებზე, არავითარ ნადებს არ იკეთებს. თუ ნადები მაინც დაგროვდა, ჩაასხით ჩაიდანში ძმარი ძმარი და გააჩერეთ ნახევარი ან ერთი საათი. შემდეგ სუფთა ღრუბლით გარეცხეთ.
* შეგიძლიათ ძმარი წყალთან ერთად წამოადუღოთ. შემდეგ გამოვავლებთ წყლით და კრიალებს.
* ჩაასხით
* ერთი ლიმონი გაჭერით შუაზე, გამოწურეთ და რაც მისგან დარჩება, ჩააგდეთ ჩაიდანში, გაავსეთ წყლით, აადუღეთ და რამდენიმე საათით დატოვეთ. შემდეგ გამოავლეთ და გაწკრიალდება
* ჩაყარეთ წყალში 1 ჩაის კოვზი ლიმონის მჟავა და გააჩერეთ.
* ძმრის ესენცია წამოადუღეთ
* ნახევარი ჩაის კოვზი ლიმონმჟავა ჩაყარეთ ჩაიდანში და ერთი ჭიქა წყალი ჩაუსხით. ღია თავსახურით ადუღეთ 5 წუთი დაახლოებით. სარკესავით გახდება. ღია თავსახურით იმიტომ, რომ დახურულით მალევე გათიშავს ჩაიდანს.
* ძმარი და ლიმონმჟავა ჩაასხი და აადუღე, არცერთი გრამი წყალი. შეგიძლიათ რამოდენჯერმე წამოადუღოთ, სანამ ნადები არ მოშორდება.
* ჩაასხით ჩაიდანში ძმარი, დატოვეთ ერთი ღამით. დილით ნადები გამქრალი იქნება.
* ლიმონმჟავა გახსენით ცალკე მცირე რაოდენობის წყალში და ნერე ჩაუშვით წყლიან ჩაიდანში. წამოადუღეთ.
კომენტარები