ზოგიერთი პროდუქტის მომზადების შემდეგ რჩება ნახარში, რომელიც არ უნდა გადაასხათ, ის შეიძლება გამოგადგეთ ყოველდღიურ ცხოვრებაში, ეს ეხება მწნილისა და დაკონსერვებული საკვების სითხესაც კი.
ბოსტნეული
ამ სიაში პირველი ბოსტნეულია. თუ ამ ჯანსაღ პროდუქტებს მოამზადებთ, მათ შემდეგ წყალი არ უნდა გადაწუროთ. მისი გამოყენება შესაძლებელია შემდგომში სხვადასხვა სოუსების, ასევე სუპების მოსამზადებლად. თუ არ აპირებთ მსგავსი კერძების მომზადებას იმავე დღეს, ეს არ არის პრობლემა. ბოსტნეულის წყალი შეიძლება შეინახოთ მაცივარში დაახლოებით სამი დღის განმავლობაში.
მაკარონი
სითხე, რომელიც რჩება მაკარონის მომზადების შემდეგ, ძალიან სასარგებლო პროდუქტია, მისი დახმარებით
შეგიძლიათ მცენარეების გამოკვება როგორც სახლში, ასევე ბაღში, რადგან ის მდიდარია სახამებლით. ასევე უნდა გვახსოვდეს, რომ მაკარონის წყალი სასარგებლო იქნება პიცის და პურის მოსამზადებლად. სახამებელი ამ ორ კერძს რბილსა და ფუმფულას ხდის.
სიმინდი
სიმინდის მოხარშვის შემდეგ წყალი არ უნდა გადაწუროთ, ის შეიცავს დიდი რაოდენობით ვიტამინებს, მცენარეულ ცილებს და სხვა საკვებ ნივთიერებებს. ამ სასარგებლო სითხის გამოყენება შესაძლებელია მცენარეების გასანაყოფიერებლად, ისევე, როგორც მაკარონის შემთხვევაში.
ტკბილი კარტოფილი
კიდევ ერთი ნახარში, რომლის გადაწურვაც არ არის რეკომენდებული, ეს არის ტკბილი კარტოფილის ნახარში. მისი გამოყენება შესაძლებელია მრავალფეროვანი ცომის მოსამზადებლად. მაგალითად, ნამცხვრებისთვის ან პურისთვის. სახამებლის წყალობით ის ხელს შეუწყობს ცომის გასქელებას.
ბარდა
დაკონსერვებული ბარდას წყალი ძალიან სასარგებლოა, მან შეიძლება ჩაანაცვლოს კვერცხის ცილა. ეს განსაკუთრებით ვეგანებისთვისაა საჭირო ინფორმაცია. ლობიოს წყლისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ მრავალფეროვანი კერძები. მაგალითად, ის შეიძლება გახდეს ისეთი პროდუქტების ერთ-ერთი ინგრედიენტი, როგორიცაა მუსი, ბისკვიტი ან მაიონეზი.
კიტრი
კიტრის მწნილი კიდევ ერთი სასარგებლო სითხეა ოჯახში. ის შეიძლება უსაფრთხოდ დაემატოს სალათებს მარილის ან ძმრის ნაცვლად. მაგრამ ეს არ არის მისი გამოყენების ერთადერთი გზა, ის ასევე შეიძლება გამოყენებულ იქნას თევზის, ხორცისა და ქათმის დასამარინადებლად. ის კერძს განსაკუთრებულ სასიამოვნო გემოს ანიჭებს.
პომიდორი
თუ თქვენ იყიდეთ ან მოამზადეთ მზეზე გამომშრალი პომიდორი, იცოდეთ, რომ მისი სოუსი იდეალური იქნება სალათისთვის. ასევე შესანიშნავად გამოიყენება სხვადასხვა შემწვარი და ჩაშუშული კერძისთვის, რომელსაც მდიდარ გემოს ანიჭებს.
ბოსტნეული
ამ სიაში პირველი ბოსტნეულია. თუ ამ ჯანსაღ პროდუქტებს მოამზადებთ, მათ შემდეგ წყალი არ უნდა გადაწუროთ. მისი გამოყენება შესაძლებელია შემდგომში სხვადასხვა სოუსების, ასევე სუპების მოსამზადებლად. თუ არ აპირებთ მსგავსი კერძების მომზადებას იმავე დღეს, ეს არ არის პრობლემა. ბოსტნეულის წყალი შეიძლება შეინახოთ მაცივარში დაახლოებით სამი დღის განმავლობაში.
მაკარონი
სითხე, რომელიც რჩება მაკარონის მომზადების შემდეგ, ძალიან სასარგებლო პროდუქტია, მისი დახმარებით
სიმინდი
სიმინდის მოხარშვის შემდეგ წყალი არ უნდა გადაწუროთ, ის შეიცავს დიდი რაოდენობით ვიტამინებს, მცენარეულ ცილებს და სხვა საკვებ ნივთიერებებს. ამ სასარგებლო სითხის გამოყენება შესაძლებელია მცენარეების გასანაყოფიერებლად, ისევე, როგორც მაკარონის შემთხვევაში.
ტკბილი კარტოფილი
კიდევ ერთი ნახარში, რომლის გადაწურვაც არ არის რეკომენდებული, ეს არის ტკბილი კარტოფილის ნახარში. მისი გამოყენება შესაძლებელია მრავალფეროვანი ცომის მოსამზადებლად. მაგალითად, ნამცხვრებისთვის ან პურისთვის. სახამებლის წყალობით ის ხელს შეუწყობს ცომის გასქელებას.
ბარდა
დაკონსერვებული ბარდას წყალი ძალიან სასარგებლოა, მან შეიძლება ჩაანაცვლოს კვერცხის ცილა. ეს განსაკუთრებით ვეგანებისთვისაა საჭირო ინფორმაცია. ლობიოს წყლისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ მრავალფეროვანი კერძები. მაგალითად, ის შეიძლება გახდეს ისეთი პროდუქტების ერთ-ერთი ინგრედიენტი, როგორიცაა მუსი, ბისკვიტი ან მაიონეზი.
კიტრი
კიტრის მწნილი კიდევ ერთი სასარგებლო სითხეა ოჯახში. ის შეიძლება უსაფრთხოდ დაემატოს სალათებს მარილის ან ძმრის ნაცვლად. მაგრამ ეს არ არის მისი გამოყენების ერთადერთი გზა, ის ასევე შეიძლება გამოყენებულ იქნას თევზის, ხორცისა და ქათმის დასამარინადებლად. ის კერძს განსაკუთრებულ სასიამოვნო გემოს ანიჭებს.
პომიდორი
თუ თქვენ იყიდეთ ან მოამზადეთ მზეზე გამომშრალი პომიდორი, იცოდეთ, რომ მისი სოუსი იდეალური იქნება სალათისთვის. ასევე შესანიშნავად გამოიყენება სხვადასხვა შემწვარი და ჩაშუშული კერძისთვის, რომელსაც მდიდარ გემოს ანიჭებს.