ჩვენ გაგიზიარებთ ნებისმიერი პროდუქტის შეწვის აიდუმლოს, რაც დაგეხმარებათ იმაში, რომ თქვენი საყვარელი ტაფა მალე არ გაფუჭდეს და ახალივით იყოს.
ტაფა, რომელიც არ იწვავს, გვაძლევს საშუალებას წებოვნებისკენ მიდრეკილი საკვები მოვამზადოთ, როგორიცაა ომლეტი, ზღვის პროდუქტები და წებოვანი ბრინჯი. ეს საფარი შესაძლებელს გვაძლევს საკვები ნაკლები ზეთის გამოყენებით შევწვათ. მაგრამ ალბათ ყველა დიასახლისს გაუჩნდება კითხვა და კომენტარი, რომ ეს სასიამოვნო პროცესი ახალი ტაფის ყიდვიდან მხოლოდ პირველი პერიოდი გრძელდება, შემდეგ კი მისი ზედაპირი ზიანდება და მსგავსი ეფექტის მიღწევა უკვე შეუძლებელია, როგორ უნდა მოვიქცეთ?
შემოგთავაზებთ ტაფის
ტაფა ნელ-ნელა გააცხელეთ
თუ გსურთ, რომ ტაფებმა დიდხანს გაძლონ, იზრუნეთ, რომ ისინი თანდათან გააცხელოთ, ეტაპობრივი გათბობა მნიშვნელოვანია იმისათვის, რომ ტაფამ წებოვანი ეფექტი რაც შეიძლება დიდხანს შეინარჩუნოს.
არ მოამზადოთ მაღალ ცეცხლზე
მაღალი ხარისხის ტაფები წებოვანი საფარით კარგად მუშაობს საშუალო სიმძლავრეზე ჩართულ ქურზეც კი. ასე თავიდან აიცილებთ საკვების გაფუჭებას ძალიან მაღალ ტემპერატურაზე მომზადებისას და გაახანგრძლივებთ ჭურჭლის სიცოცხლეს.
არ შეეხოთ ტაფას დანით ან ლითონის სხვა ნივთით
ტაფის ზედაპირზე დანის მცირე შხებაც კი იწვევს ზედაპირის აქერცვლას და საკვების მიწვას. ხის და სილიკონის ჭურჭელი ტაფების საუკეთესო მეგობარია, ასევე, დანით დამუშავებამდე ,საკვები ყოველთვის გადაიტანეთ საჭრელ დაფაზე.
შეწყვიტეთ ტაფის ხეხვა აბრაზიული ღრუბლით
მყარი ღრუბლის გამოყენებით დროთა განმავლობაში მთლიანად ტაფის ზედაპირის იმ ფენას, რომელზეც საკვები არ უნდა ეწებებოდეს. გახსოვდეთ, რომ ასეთ ზედაპირს არაფერი ეწებება მაღალ სიმძლავრეზეც კი, ასე რომ, ის არ საჭიროებს აგრესიულ წმენდას.
კარგად გარეცხეთ
რაც უფრო კარგად მოუვლით ტაფებს, მით უფრო დიდხანს მოგემსახურებათ. გარეცხეთ ტაფა, სანამ ის ჯერ კიდევ ოდნავ თბილია, მაგრამ არა ცხელი: ამ გზით შეგიძლიათ მინიმუმამდე დაიყვანოთ მისი ზედაპირის დაზიანება.