ზოგჯერ საჭმლის მომზადება სასიამოვნო პროცესი არ არის მხოლოდ იმიტომ, რომ სამზარეულოში არ გვაქვს შესაბამისი ხელსაწყოები. არადა, თანამედროვე ტექნოლოგიების სამყაროში მწარმოებლები ყველდღიურად გვთავაზობენ ახალ-ახალ მოწყობილობებს, რომლითაც ნებისმიერი დიდი სიამოვნებით ისარგებლებს და საქმეს ბევარდ გაიმარტივებს, შედეგიც სანიმუშო ექნება. რომელი ნივთები დაგეხმარებათ პროცესის მნიშვნელოვნად გამარტივებასა და დაჩქარებაში და ასევე თქვენს კერძებს რესტორნის კერძის დონეზე აიყვანს?
1. ბოსტნეულის სათლელი

ისევ დანით ასუფთავებთ ბოსტნეულს და ხილს? დროა შეიძინოთ მაღალი ხარისხის და მოსახერხებელი ბოსტნეულის სათლელი. ეს მნიშვნელოვნად დააჩქარებს პროცედურას, გარდა ამისა, არ არსებობს ხელის გაჭრის რისკი.
მოწყობილობა გამოდგება კარტოფილის, სტაფილოს, ვაშლის, ჭარხლის და სხვა კანიანი პროდუქტების გასაფცქვნელად. ბოსტნეულის სათლელი იაფია, მარტივი გამოსაყენებელია და სამზარეულოში მინიმალურ ადგილს იკავებს, გირჩევთ მასზე უარს ნუ იტყვით.
2. ბოსტნეულის საჭრელი

თუ სამზარეულოში გაქვთ ბოსტნეულის საჭრელი, შეგიძლიათ დაივიწყოთ საჭრელი დაფა, დაქუცმაცებული ბოსტნეული - ყოველთვის გექნებათ იდეალურად დაჭრილი პროდუქტი. სხვათა შორის, მოწყობილობას აქვს კონტეინერი, რომელშიც ნარჩენები ხვდება, ამიტომ დაჭრის შემდეგ იატაკზე ან სამუშაო მაგიდაზე არაფერი დარჩება.
3. სპირალიზატორი

ეს მოწყობილობა შეუცვლელი მოწყობილობა გახდება, თუ გსურთ ბოსტნეულისგან სპაგეტის მომზადება ან თხელი სპირალების გამოყენება გარნირების, სალათების და ა.შ. დასამზადებლად. მოწყობილობა შესაფერისია კარტოფილის, სტაფილოს, კიტრის, ვაშლის, ყაბაყის და ა.შ. დასაჭრელად.
4. სლაისერი

სუპერმარკეტის თანამშრომლებს სთხოვთ ყველის ან ძეხვის თხლად დაჭრას? ისინი ამას საჭრელით, სლაისერით აკეთებენ და წარმოუდგენლად ლამაზი გამოდის (და ეს პროდუქტები უფრო დიდხანს ძლებს, განსაკუთრებით თუ საუზმეზე სენდვიჩების ჭამა გიყვართ). როგორ ფიქრობთ, ასეთი ასისტენტის აყვანა არ ჯობს? მისი დახმარებით, შეგიძლიათ იდეალურად თანაბრად ან თხლად დაჭრათ თითქმის ნებისმიერი პროდუქტი.
სლაისერი დანიშნულების მიხედვით აირჩიეთ, რადგან ისინი სხვადასხვა ტიპისა და დანიშნულებისაა. მაგალითად, ყველის დასაჭრელად გამოყენებული მოწყობილობების პირები დაფარულია ტეფლონით, რათა ნაჭრები არ მიეკრას. გორგოლაჭებიანი საჭრელი დანები იდეალურია მწვანილის დასაჭრელად. ასე რომ, დაფიქრდით, როგორი საკვების დასაჭრელად გსურთ ეს მოწყობილობა და ისე შეიძინეთ.
5. შუშის ქვაბი

არც ისე კლასიკური გადაწყვეტაა, მაგრამ ასეთ ქვაბს ნამდვილად შეუძლია სამზარეულოში საპატიო ადგილი დაიკავოს. პირველ რიგში, ის უნივერსალურია - მისი გამოყენება შესაძლებელია ნებისმიერი სახის თერმული დამუშავებისთვის: მოხარშვა, ჩაშუშვა, გამოცხობა და ა.შ. ეს შესაძლებელია მასალის მაღალი თბოგამძლების წყალობით. მეორეც, შეგიძლიათ დააკვირდეთ მომზადების პროცესს "შიგნიდან" და აკონტროლოთ. მესამე, მინა აბსოლუტურად უსაფრთხო და ეკოლოგიურად სუფთაა, არ მოქმედებს პროდუქტების გემოზე და ინარჩუნებს მათ უცვლელად. და მეოთხე, ასეთი ქვაბი ძირში არაფერს მიიკრავს, ამიტომ ჭურჭლის რეცხვა მხოლოდ სიამოვნებას მოგანიჭებთ.
6. ზეთის სპრეის დისპენსერი

თუ დიეტაზე ხართ, ჯანსაღად იკვებებით ან უბრალოდ გსურთ შეამციროთ მცენარეული ზეთის რაოდენობა თქვენს რაციონში, მაშინ ასეთი სპრეის დისპენსერი შესანიშნავი დამხმარე იქნება. ის საშუალებას გაძლევთ გაზომოთ ზეთის რაოდენობა, რომელსაც იყენებთ შეწვისა და ცხობის დროს, ასევე საჭმელსა და სალათებში დასამატებლად.
ერთადერთი ნიუანსი, რომელიც გასათვალისწინებელიф, თავად სპრეიერის მდგომარეობაა. დროთა განმავლობაში, ის შეიძლება გაიჭედოს, რაც მნიშვნელოვნად შეაფერხებს ზეთის მიწოდებას. ამიტომ, ყურადღება მიაქციეთ მოწყობილობის საფუძვლიან გაწმენდას.
7. თევზის საწმენდი

თუ ხშირად ამზადებთ ახალ თევზს, შეწყვიტეთ ტანჯვა და ქერცლის დანით მოშორება. უმჯობესია შეიძინოთ სპეციალური თევზის საწმენდი. მაღაზიებსა და ბაზრობებზე შეგიძლიათ იპოვოთ მრავალი ვარიანტი, რომლებიც განსხვავდება ზომითა და ფუნქციონალურობით, მაგრამ უმარტივესი ვარიანტი იქნება კომპაქტური მოდელი ნარჩენების კონტეინერით, რათა მთელი სამზარეულო არ დასვაროთ.
8. კურკის მოსაშორებელი

ზაფხული კარს მოგვადგა, რაც კონსერვების სეზონს ნიშნავს, ამიტომ წინასწარ უნდა შეიძინოთ სასარგებლო მოწყობილობები, რომლებიც პროცესს დააჩქარებს და გაამარტივებს. მაგალითად, თუ ხშირად ამზადებთ ალუბლის ან ბლის მურაბას, კურკის მოსაშორებელი თქვენს სამზარეულოში შეუცვლელი ინსტრუმენტი გახდება.
მისი დახმარებით, შეგიძლიათ სწრაფად და "უმტკივნეულოდ" ამოიღოთ კურკა, ისე, რომ თავიდან აიცილოთ ლაქები და სხვა დაბინძურება. გარდა ამისა, ხილი არ დაჭყლეტდება სხვათა შორის, თუ ხშირად აცხობთ ალუბლით, ეს მოწყობილობაც გამოგადგებათ.
და ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ზეთისხილის კურკების მოსაშორებლად.
9. კოვზი სასწორი

თუ ხშირად აცხობთ ან თქვენს რეცეპტებში ხანდახან შედის მცირე წონის პროდუქტები (5 გრამი სახამებელი, 3 გრამი გამაფხვიერებელი, 7 გრამი საფუარი და ა.შ.), მაშინ ყურადღება მიაქციეთ კოვზ სასწორს. მაღალი გაზომვის სიზუსტის წყალობით, ის დაგეხმარებათ 100%-ით დაიცვათ რეცეპტში მითითებული პროპორციები. ეს კოვზები სხვადასხვა ზომისაა და, როგორც წესი, ბატარეაზე მუშაობს, ამიტომ აირჩიეთ ის, რომელიც საუკეთესოდ შეესაბამება თქვენს მიზნებს.
10. სამზარეულოს სასწორები

თუ კოვზისებრი სასწორი უკვე გაქვთ, კარგი იქნებოდა სრულფასოვანი სასწორის შეძენა. ისინი საჭიროა იგივე ცომეულის მოსამზადებლად, ასევე პორციული კერძების შესაქმნელად, კალორიული შემცველობის გამოსათვლელად და ა.შ. მათი დახმარებით ადვილი იქნება რეცეპტის დაცვა და სიაში მითითებული ყველა საჭირო ინგრედიენტის წონა. და თუ დიეტაზე ხართ ან ჯანსაღად იკვებებით, აუცილებლად დადეთ საკვები ასაწონად, რათა ზუსტად გაიგოთ, რამდენი მიირთვით საუზმეზე, სადილზე ან ვახშამზე. ეს წონის კონტროლს გაცილებით გაგიადვილებთ.
11. ფირისა და ფოლგის დისპენსერი

ხშირად იყენებთ სამზარეულოში ფოლგას, პერგამენტის ქაღალდს ან საკვებ ცელოფანს? ყურადღება მიაქციეთ დისპენსერის კორპუსს. ეს ნივთი წარმოუდგენლად სასარგებლო და მარტივი გამოსაყენებელია. თქვენ მხოლოდ რულონი უნდა მოათავსოთ ქეისში, გარეთ მასალის პატარა ზოლი დატოვოთ და შემდეგ მჭიდროდ დაახუროთ. საჭიროებისამებრ, ამოიღეთ სასურველი ზომის ფოლგის ან ქაღალდის ზოლი და დისპენსერის კბილების გამოყენებით მოაგლიჯეთ. ამ გზით მიიღებთ თანაბარ და ლამაზ ჭრილს, არ მოგიწევთ დანებითა და მაკრატლით თამაში და თავად რულონიც უფრო ლამაზად შეინახება.
1. ბოსტნეულის სათლელი

ისევ დანით ასუფთავებთ ბოსტნეულს და ხილს? დროა შეიძინოთ მაღალი ხარისხის და მოსახერხებელი ბოსტნეულის სათლელი. ეს მნიშვნელოვნად დააჩქარებს პროცედურას, გარდა ამისა, არ არსებობს ხელის გაჭრის რისკი.
2. ბოსტნეულის საჭრელი

თუ სამზარეულოში გაქვთ ბოსტნეულის საჭრელი, შეგიძლიათ დაივიწყოთ საჭრელი დაფა, დაქუცმაცებული ბოსტნეული - ყოველთვის გექნებათ იდეალურად დაჭრილი პროდუქტი. სხვათა შორის, მოწყობილობას აქვს კონტეინერი, რომელშიც ნარჩენები ხვდება, ამიტომ დაჭრის შემდეგ იატაკზე ან სამუშაო მაგიდაზე არაფერი დარჩება.
3. სპირალიზატორი

ეს მოწყობილობა შეუცვლელი მოწყობილობა გახდება, თუ გსურთ ბოსტნეულისგან სპაგეტის მომზადება ან თხელი სპირალების გამოყენება გარნირების, სალათების და ა.შ. დასამზადებლად. მოწყობილობა შესაფერისია კარტოფილის, სტაფილოს, კიტრის, ვაშლის, ყაბაყის და ა.შ. დასაჭრელად.
4. სლაისერი

სუპერმარკეტის თანამშრომლებს სთხოვთ ყველის ან ძეხვის თხლად დაჭრას? ისინი ამას საჭრელით, სლაისერით აკეთებენ და წარმოუდგენლად ლამაზი გამოდის (და ეს პროდუქტები უფრო დიდხანს ძლებს, განსაკუთრებით თუ საუზმეზე სენდვიჩების ჭამა გიყვართ). როგორ ფიქრობთ, ასეთი ასისტენტის აყვანა არ ჯობს? მისი დახმარებით, შეგიძლიათ იდეალურად თანაბრად ან თხლად დაჭრათ თითქმის ნებისმიერი პროდუქტი.
სლაისერი დანიშნულების მიხედვით აირჩიეთ, რადგან ისინი სხვადასხვა ტიპისა და დანიშნულებისაა. მაგალითად, ყველის დასაჭრელად გამოყენებული მოწყობილობების პირები დაფარულია ტეფლონით, რათა ნაჭრები არ მიეკრას. გორგოლაჭებიანი საჭრელი დანები იდეალურია მწვანილის დასაჭრელად. ასე რომ, დაფიქრდით, როგორი საკვების დასაჭრელად გსურთ ეს მოწყობილობა და ისე შეიძინეთ.
5. შუშის ქვაბი

არც ისე კლასიკური გადაწყვეტაა, მაგრამ ასეთ ქვაბს ნამდვილად შეუძლია სამზარეულოში საპატიო ადგილი დაიკავოს. პირველ რიგში, ის უნივერსალურია - მისი გამოყენება შესაძლებელია ნებისმიერი სახის თერმული დამუშავებისთვის: მოხარშვა, ჩაშუშვა, გამოცხობა და ა.შ. ეს შესაძლებელია მასალის მაღალი თბოგამძლების წყალობით. მეორეც, შეგიძლიათ დააკვირდეთ მომზადების პროცესს "შიგნიდან" და აკონტროლოთ. მესამე, მინა აბსოლუტურად უსაფრთხო და ეკოლოგიურად სუფთაა, არ მოქმედებს პროდუქტების გემოზე და ინარჩუნებს მათ უცვლელად. და მეოთხე, ასეთი ქვაბი ძირში არაფერს მიიკრავს, ამიტომ ჭურჭლის რეცხვა მხოლოდ სიამოვნებას მოგანიჭებთ.
6. ზეთის სპრეის დისპენსერი

თუ დიეტაზე ხართ, ჯანსაღად იკვებებით ან უბრალოდ გსურთ შეამციროთ მცენარეული ზეთის რაოდენობა თქვენს რაციონში, მაშინ ასეთი სპრეის დისპენსერი შესანიშნავი დამხმარე იქნება. ის საშუალებას გაძლევთ გაზომოთ ზეთის რაოდენობა, რომელსაც იყენებთ შეწვისა და ცხობის დროს, ასევე საჭმელსა და სალათებში დასამატებლად.
ერთადერთი ნიუანსი, რომელიც გასათვალისწინებელიф, თავად სპრეიერის მდგომარეობაა. დროთა განმავლობაში, ის შეიძლება გაიჭედოს, რაც მნიშვნელოვნად შეაფერხებს ზეთის მიწოდებას. ამიტომ, ყურადღება მიაქციეთ მოწყობილობის საფუძვლიან გაწმენდას.
7. თევზის საწმენდი

თუ ხშირად ამზადებთ ახალ თევზს, შეწყვიტეთ ტანჯვა და ქერცლის დანით მოშორება. უმჯობესია შეიძინოთ სპეციალური თევზის საწმენდი. მაღაზიებსა და ბაზრობებზე შეგიძლიათ იპოვოთ მრავალი ვარიანტი, რომლებიც განსხვავდება ზომითა და ფუნქციონალურობით, მაგრამ უმარტივესი ვარიანტი იქნება კომპაქტური მოდელი ნარჩენების კონტეინერით, რათა მთელი სამზარეულო არ დასვაროთ.
8. კურკის მოსაშორებელი

ზაფხული კარს მოგვადგა, რაც კონსერვების სეზონს ნიშნავს, ამიტომ წინასწარ უნდა შეიძინოთ სასარგებლო მოწყობილობები, რომლებიც პროცესს დააჩქარებს და გაამარტივებს. მაგალითად, თუ ხშირად ამზადებთ ალუბლის ან ბლის მურაბას, კურკის მოსაშორებელი თქვენს სამზარეულოში შეუცვლელი ინსტრუმენტი გახდება.
მისი დახმარებით, შეგიძლიათ სწრაფად და "უმტკივნეულოდ" ამოიღოთ კურკა, ისე, რომ თავიდან აიცილოთ ლაქები და სხვა დაბინძურება. გარდა ამისა, ხილი არ დაჭყლეტდება სხვათა შორის, თუ ხშირად აცხობთ ალუბლით, ეს მოწყობილობაც გამოგადგებათ.
და ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ზეთისხილის კურკების მოსაშორებლად.
9. კოვზი სასწორი

თუ ხშირად აცხობთ ან თქვენს რეცეპტებში ხანდახან შედის მცირე წონის პროდუქტები (5 გრამი სახამებელი, 3 გრამი გამაფხვიერებელი, 7 გრამი საფუარი და ა.შ.), მაშინ ყურადღება მიაქციეთ კოვზ სასწორს. მაღალი გაზომვის სიზუსტის წყალობით, ის დაგეხმარებათ 100%-ით დაიცვათ რეცეპტში მითითებული პროპორციები. ეს კოვზები სხვადასხვა ზომისაა და, როგორც წესი, ბატარეაზე მუშაობს, ამიტომ აირჩიეთ ის, რომელიც საუკეთესოდ შეესაბამება თქვენს მიზნებს.
10. სამზარეულოს სასწორები

თუ კოვზისებრი სასწორი უკვე გაქვთ, კარგი იქნებოდა სრულფასოვანი სასწორის შეძენა. ისინი საჭიროა იგივე ცომეულის მოსამზადებლად, ასევე პორციული კერძების შესაქმნელად, კალორიული შემცველობის გამოსათვლელად და ა.შ. მათი დახმარებით ადვილი იქნება რეცეპტის დაცვა და სიაში მითითებული ყველა საჭირო ინგრედიენტის წონა. და თუ დიეტაზე ხართ ან ჯანსაღად იკვებებით, აუცილებლად დადეთ საკვები ასაწონად, რათა ზუსტად გაიგოთ, რამდენი მიირთვით საუზმეზე, სადილზე ან ვახშამზე. ეს წონის კონტროლს გაცილებით გაგიადვილებთ.
11. ფირისა და ფოლგის დისპენსერი

ხშირად იყენებთ სამზარეულოში ფოლგას, პერგამენტის ქაღალდს ან საკვებ ცელოფანს? ყურადღება მიაქციეთ დისპენსერის კორპუსს. ეს ნივთი წარმოუდგენლად სასარგებლო და მარტივი გამოსაყენებელია. თქვენ მხოლოდ რულონი უნდა მოათავსოთ ქეისში, გარეთ მასალის პატარა ზოლი დატოვოთ და შემდეგ მჭიდროდ დაახუროთ. საჭიროებისამებრ, ამოიღეთ სასურველი ზომის ფოლგის ან ქაღალდის ზოლი და დისპენსერის კბილების გამოყენებით მოაგლიჯეთ. ამ გზით მიიღებთ თანაბარ და ლამაზ ჭრილს, არ მოგიწევთ დანებითა და მაკრატლით თამაში და თავად რულონიც უფრო ლამაზად შეინახება.