ვინც ზამთრის მარაგს აკეთებს, მათ შორის წიწაკა ზეთით და ძმრით ძაან პოპულარულია. ზოგი ახლა იწყებს ამ გამოცდილების შეძენას და ეძებს საუკეთესო რეცეპტებს.
გთავაზობთ დედების სამზარეულოს აქტიური წევრის ქეთი ქურთიაშვილის რეცეპტს, რომელმაც დიდი მოწონება დაიმსახურა:
10 კგ წიწაკა გავრეცხოთ და ცოტა გავუჭრათ წინ. ცოტა მოვაჭრათ ყუნწები.
1ლიტრი ზეთი, 800 გრამი ძმარი, 2 ჭიქა მარილი (თლილი ჭიქა 200 გრ) (შეიძლება, ნაკლებიც, ზოგი ძაან მლაშეა ხოლმე), 4 ჭიქა შაქარი იგივე ჭიქით, 1 ჭიქა წყალი, დაფნის ფოთოლი - ერთმანეთში ავურიოთ კარგად, მერე ავადუღოთ და ნაწილ-ნაწილ ჩავყაროთ.
წიწაკა რომ გაყვითლდება,
ამოვყაროთ მომინანქრებულ თასზე. ბოლოს ამ წვენში ჩავყაროთ გატარებული ნახევარი კილო ნიორი და ბლომად ნიახური. მოვასხათ გათუთქულ წიწაკას, გავაჩეროთ რამდენიმე საათი. მერე ჩავასხათ ქილებში და გავასტერილოთ.
გთავაზობთ დედების სამზარეულოს აქტიური წევრის ქეთი ქურთიაშვილის რეცეპტს, რომელმაც დიდი მოწონება დაიმსახურა:
10 კგ წიწაკა გავრეცხოთ და ცოტა გავუჭრათ წინ. ცოტა მოვაჭრათ ყუნწები.
1ლიტრი ზეთი, 800 გრამი ძმარი, 2 ჭიქა მარილი (თლილი ჭიქა 200 გრ) (შეიძლება, ნაკლებიც, ზოგი ძაან მლაშეა ხოლმე), 4 ჭიქა შაქარი იგივე ჭიქით, 1 ჭიქა წყალი, დაფნის ფოთოლი - ერთმანეთში ავურიოთ კარგად, მერე ავადუღოთ და ნაწილ-ნაწილ ჩავყაროთ.
წიწაკა რომ გაყვითლდება,
კომენტარები