რატომ არ შეიძლება ქათმის მაცივრის ზედა თაროზე შენახვა

ქათამი დიეტური, ნაკლებკალორიული პროდუქტია, რომელსაც ყოველდღიურად მოვიხმართ.
ბულიონი, სალათები, შემწვარი ქათამი ყველა ოჯახის საყვარელი პროდუქტიება, თუმცა რამდენადაც მოთხოვნადია იგი, იმდენად დიდი სიფრთხილეს საჭიროებს მისი მოხმარება.

გეთანხმებით, ყველამ კარგად ვიცით, რომ ქათამი კარგად უნდა შევწვათ და ისე უნდა მივირთვათ, ასევე კარგად უნდა მოვხარშოთ, რომ უმი არ დარჩეს, მაგრამ აბა, რამდენმა ადამიანმა იცის, როგოტ უნდა შევინახოთ ქათმის ხორცი?

პირველ რიგში, დაიმახსოვრეთ, არასდროს შეინახოთ ქათამი მაცივრის ზედა თაროზე.



ახსნა მარტივია, შესაძლოა ს
ისხლმა გამოჟონოს და ქვედა თაროზე მოთავსებულ უკვე მზა პროდუქტს დაეწვეთოს. ასეთ შემთხვევაში ის პროდუქტი საჭმელად უვარგისი გახდება.

ასე რომ, გაითვალისწინეთ, ქათამი ყოველთვის ქვედა თაროზე მოათავსეთ ხოლმე. ასევე, შეფუთეთ სათანადოდ, არ შეინახოთ თავღია არც ერთ შემთხვევაში.

მეცნიერები ასევე გვირჩევენ, რომ ქათამი მომზადებამდე არ გავრეცხოთ და პირდაპირ თერმულად დავამუშავოთ, ასე მისი მოხმარება ბევრად უსაფრთხო იქნება.

საქმე ის არის, რომ წყლის ქვეშ ბაქტერიები ძალიან სწრაფად მრავლდება და ადვილი შესაძლებელია ის გადავიდეს ნიჟარაში ან სამუშაო ზედაპირზე, ასევე ჭურჭელზე.

ასევე კარგად დაიმახსოვრეთ, უმ ხორცთან შეხების შემდეგ აუცილებლად კარგად დაიბანეთ ხელები.

კომენტარები

ana 2018-05-14 08:35
იქნებ მირჩიოთ როგორ უნდა შევინახო მაცივარში მოხარშული ქათამი ისე რომ, მეორე დღეს სპეციფიური სუნი არ ჰქონდეს?
Tata 2018-05-01 16:19
აუ მართლა მოგცლიათ რა. და მაღლა რომ მოვათავსოთ შეფუთული და არ ჩამოიწუწოს არაა?
uuu 2018-04-28 22:37
დისერტაცია ქათმის მაცივარში მოთავსებაზე რა გარეცხვაზე... აჟუიულებთ რა მოცლილებო..

კომენტარის დამატება

მსგავსი სიახლეები