როგორი სამზარეულოები აქვთ იაპონელებს - სადა და სუპერფუნქციური


ნებისმიერი ქვეყნის კულტურა ყოველთვის აისახება სახლის ინტერიერში.
სამზარეულო შესანიშნავი მაგალითია იმისა, თუ როგორ არის ამა თუ იმ ტიპის მენტალიტეტი ჩასახული ინტერიერის დეტალებში და სივრცის ორგანიზების მიდგომაში. მოდით, ამჯერად იაპონელებზე ვისაუბროთ.

იაპონელები თავშეკავებულნი არიან ემოციების გამოვლენაში. მათი მენტალიტეტი შინაგანად ღრმა და მდიდარია, მაგრამ გარეგნულად უხილავი. ავეჯი გარეგნულად მარტივი და მოკრძალებულია, გამომყენებისას კი პრაქტიკული და ფუნქციონალური.

სივრცისა და რესურსების დაზოგვა


იაპონელებისთვის დაზოგვა აუცილებლობა და ყოველდღიური ცხოვრების ნაწილია. ფართი შეზღუდულია, განსაკუთრებით დიდ ქალაქებში.
იაპონიაში საცხოვრებელი ფართი იზომება არა მ²-ში, არამედ ტატამში. სტანდარტული ბინა
ერთ პერსონაზე - 6 ტატამი. ეს არის 10 მ².
ამიტომ, სამზარეულოს მოწყობა ორიენტირებულია ყველა კუთხის მაქსიმალურ გამოყენებაზე. ისინი პრაქტიკულია, ზედმეტი დეტალებისა და ცარიელი ადგილების გარეშე. აქცენტი სიმარტივესა და ფუნქციონირებაზეა და ამას აქვს თავისი ესთეტიკა.
იაპონურ კომპლექტებს ახასიათებს ბევრი დახურული კარადა და დიდი უჯრა შესანახად. შიგნით ყველაფერი ორგანიზებულია. გამყოფები, სადგამები, კონტეინერები, სხვადასხვა ფორმის და ზომის ჭურჭელი - მოსახერხებელი და დამალული ცნობისმოყვარე თვალებისგან.
თუ კარადისთვის ადგილი არ არის, გამოიყენება დაფები, ღია წიგნების კარადები და თაროები და მრავალდონიანი თაროები. ეს საშუალებას იძლევა ვერტიკალურად მოაწყონ სივრცე, გაათავისუფლონ მაგიდები და სამუშაო ზედაპირები.
იაპონური ღუმელები პატარაა, 2-3 ქურით და ღუმელის გარეშე. სამაგიეროდ არის ჩაშენებული კომპაქტური ღუმელები, სადაც მხოლოდ თევზი ცხვება. სხვა პროდუქტების გამოსაცხობად და შესაწვავად ადგილი არ არის და ზოგადად, შემწვარი კერძები არ არის სამურაის საკვები.

ფორმები და მოწყობა


იაპონიაში იშვიათად ნახავთ დიდ მაგიდებს სამზარეულოებში. ისინი საერთოდ არ ჭამენ ამ ოთახში. ისინი მხოლოდ ამზადებენ. ჭამენ სასადილოში ან მისაღებში, სადაც ჩვეულებრივი ევროპული მაგიდები ან დაბალი ტრადიციული მაგიდები - კოტაცუებია. კოტაცუ დაბალი ხის კარკასია, რომელიც დაფარულია ლეიბით ან მძიმე საბნით, ზემოდან მოთავსებულია მაგიდის ზედაპირი. მის ქვემოთ არის სითბოს წყარო. ზამთარში ოჯახები ასეთ მაგიდის გარშემო ატარებენ დროს.
ყველაფერი არასაჭირო არაესთეტურია - ესაა იაპონური დიზაინის სკოლის პრინციპი.


მასალები და ფერები


ტრადიციული სტილის სახლებში შეგიძლიათ მყარი ხის ავეჯი იპოვოთ. თუმცა, თანამედროვე იაპონელები ცდილობენ ამაზე უარი თქვან. იყენებენ ადვილად შესანახ და იაფ მასალებს - პლასტმასს, ლამინირებულ საფარს, მდფ.
მთელი ქვეყანა მიწისძვრისკენ მიდრეკილი ზონაა, ამიტომ ცდილობენ ავეჯის წარმოებაში მინა და ქვა არ გამოიყენონ.
ავეჯის ძირითადი ფერებია თეთრი, კრემისფერი ან ხისფერი. ცოტა ხნის წინ გამოჩნდა ნათელი პალიტრები, მაგრამ ეს იშვიათია. მნიშვნელოვანია არა ფერი და დიზაინი, არამედ ფუნქციონალობა.

ტექნიკა


პოპულარულია მრავალფუნქციური საყოფაცხოვრებო ტექნიკა. მაგალითად, კომბინირებული ან თავისუფალი ღუმელები, რომლებიც აერთიანებს მიკროტალღურ ღუმელს, გრილს და ღუმელს. ყველა სახლს უნდა ჰქონდეს ბრინჯის სახარში და თერმოქვაბი.

იაპონელები არ ცდილობენ თავიანთი სამზარეულო ორიგინალური გახადონ. პირიქით, ისინი თავს არიდებენ ექსცესებს და დეტალების სიმრავლეს, ისწრაფვიან გამარტივების, მკაფიო ხაზებისა და ფორმების დაცვისკენ. ეს ქმნის სისუფთავის, წესრიგისა და ჰარმონიის შთაბეჭდილებას.


კომენტარის დამატება

მსგავსი სიახლეები