ბევრ დიასახლისს აინტერესებს როგორ უნდა შეინახოს პროდუქტი ისე, რომ დიდხანს შეუნარჩუნოს სასარგებლო თვისებები.
ჩვენი რჩევები დაგეხმარებათ დაზოგოთ ბიუჯეტი და იკვებოთ ჯანსაღად.
როგორ შევინახოთ პური?
საპურეში, ეს სწორი პასუხია, თუმცა საკითხავია, როგორ საპურეში?
დღეს გაყიდვაში უამრავი სახლის საპურე იყიდება, თუმცა, როგორც გვირჩევენ სპეციალისტები, უმჯობესია შეავრჩიოთ ლითონის საპურე. ლითონი არ იღებს სუნს და ინარჩუნებს ოპტიმალურ ტემპერატურას.
უმჯობესია პური შუაზე გაჭრათ და ისე დაჭრათ, შენახვის დროს კი ორი ნაჭერი ერთმანეთს მიადეთ და ისე შეინახეთ.
პურთან ასევე შეგიძლიათ მოათავსოთ შაქრის ნატეხი და ისე შეინახოთ,
ასე ის არ დანესტიანდება.
როგორ შევინახოთ ხილი, ბოსტნეული და ბურღულეული, ასევე კენრა და მწვანილი
დავიწყოთ კარტოფილით. იმისათვის, რომ არ გაღვივდეს, მასთან ერთად რამდენიმე ვაშლი მუნდა მოათავსოთ.
ნიორი და ხახვი უმჯობესია მუყაოს ყუთით შეინახოთ, რომელსაც ვენტილაცია ექნება.
ვაშლი მაცივარში ცალკე უნდა შეინახოთ, სხვა ხილისგან განცალკევებით.
პომიდვრის შენახვას მაცივარში არ გირჩევთ. ბოსტნეულის ეს სახეობა შესანიშნავად გრძნობს თავს ოთახის ტემპერატურაზე.
სტაფილო კარგად ინახება პოლიეთილენის პაკეტში, თუ იქიადნ ჰაერს გამოუშვებთ.
არ ღირს კენკრის გარეცხვა და ისე შენახვა.
ანანასს მოაჭერით თავი და შეინახეთ ამობრუნებულ მდგომარეობაში.
სალათის ფოთლები კი მჭიდროდ გადაახვიეთ ქაღალდში ან ჩაის ტილოში.
როგორ შევინახოთ ბურღულეული
პირველი, რაც უნდა გააკეთოთ ბურღულეულის შეძენის შემდეგ, გახლავთ ის, რომ გადმოყაროთ პოლიეთილენის პარკიდან, რათა პროდუქტმა ისუნთქოს.
რაში გადაყაროთ?
ყველაზე იაფი და ხელმისაწვდომი პლასტმასია, რომელსაც აუცილებლად უნდა ჰქონდეს ნიშანი, რომ გამოიყენება პროდუქტის შესანახად.
მინისა და თიხის ქილა იდეალურია მარცვლეულის შესანახად.
ასევე ძალიან კარგი საშუალებაა ტილოს ტომარა. მთავარია, რომ ყველა კონტეინერი იყოს მოშორებული გაზქურისგან და წყლისგან. შესანახი ადგილი უნდა იყოს ბნელი და მშრალი.
მარცვლეულში შეგიძლიათ მოათავსოთ ერთი კბილი ნიორი ან დაფნა, რათა თავიდან აიცილოთ მისი გაფუჭება.
ჩვენი რჩევები დაგეხმარებათ დაზოგოთ ბიუჯეტი და იკვებოთ ჯანსაღად.
როგორ შევინახოთ პური?
საპურეში, ეს სწორი პასუხია, თუმცა საკითხავია, როგორ საპურეში?
დღეს გაყიდვაში უამრავი სახლის საპურე იყიდება, თუმცა, როგორც გვირჩევენ სპეციალისტები, უმჯობესია შეავრჩიოთ ლითონის საპურე. ლითონი არ იღებს სუნს და ინარჩუნებს ოპტიმალურ ტემპერატურას.
უმჯობესია პური შუაზე გაჭრათ და ისე დაჭრათ, შენახვის დროს კი ორი ნაჭერი ერთმანეთს მიადეთ და ისე შეინახეთ.
პურთან ასევე შეგიძლიათ მოათავსოთ შაქრის ნატეხი და ისე შეინახოთ,
როგორ შევინახოთ ხილი, ბოსტნეული და ბურღულეული, ასევე კენრა და მწვანილი
დავიწყოთ კარტოფილით. იმისათვის, რომ არ გაღვივდეს, მასთან ერთად რამდენიმე ვაშლი მუნდა მოათავსოთ.
ნიორი და ხახვი უმჯობესია მუყაოს ყუთით შეინახოთ, რომელსაც ვენტილაცია ექნება.
ვაშლი მაცივარში ცალკე უნდა შეინახოთ, სხვა ხილისგან განცალკევებით.
პომიდვრის შენახვას მაცივარში არ გირჩევთ. ბოსტნეულის ეს სახეობა შესანიშნავად გრძნობს თავს ოთახის ტემპერატურაზე.
სტაფილო კარგად ინახება პოლიეთილენის პაკეტში, თუ იქიადნ ჰაერს გამოუშვებთ.
არ ღირს კენკრის გარეცხვა და ისე შენახვა.
ანანასს მოაჭერით თავი და შეინახეთ ამობრუნებულ მდგომარეობაში.
სალათის ფოთლები კი მჭიდროდ გადაახვიეთ ქაღალდში ან ჩაის ტილოში.
როგორ შევინახოთ ბურღულეული
პირველი, რაც უნდა გააკეთოთ ბურღულეულის შეძენის შემდეგ, გახლავთ ის, რომ გადმოყაროთ პოლიეთილენის პარკიდან, რათა პროდუქტმა ისუნთქოს.
რაში გადაყაროთ?
ყველაზე იაფი და ხელმისაწვდომი პლასტმასია, რომელსაც აუცილებლად უნდა ჰქონდეს ნიშანი, რომ გამოიყენება პროდუქტის შესანახად.
მინისა და თიხის ქილა იდეალურია მარცვლეულის შესანახად.
ასევე ძალიან კარგი საშუალებაა ტილოს ტომარა. მთავარია, რომ ყველა კონტეინერი იყოს მოშორებული გაზქურისგან და წყლისგან. შესანახი ადგილი უნდა იყოს ბნელი და მშრალი.
მარცვლეულში შეგიძლიათ მოათავსოთ ერთი კბილი ნიორი ან დაფნა, რათა თავიდან აიცილოთ მისი გაფუჭება.